Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αγίας Παρασκευής

και για Κωφούς - Βαρήκοους Μαθητές


Στα πλαίσια του πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης , το σχολείο μας διακρίθηκε και ακόλουθα παρατίθεται η σχετική διάκριση.

bravo

 

simmaa1

Ο προσανατολισμός προς την αειφορία του ειδικού σχολείου αποτελεί για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλη την σχολική κοινότητα ένα πρότυπο που δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη δημοκρατική διαδικασία στη λήψη των αποφάσεων και στη συνεργασία μεταξύ όλων. Μέσα από τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες των μαθητών του ειδικού σχολείου δίνονται ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση, για κατανόηση και αγάπη για όλα τα παιδιά. Μέσα από τις δράσεις του σχολείου μας τα παιδιά εισπράττουν τη χαρά και την ικανοποίηση της δημιουργίας.

Το αειφόρο σχολείο βοηθά στην ποιοτική αναβάθμιση και στην γρήγορη ενσωμάτωση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στον χώρο του σχολείου. Καλλιεργεί αξίες και σεβασμό και αγκαλιάζει όλες τις δυνατές πτυχές της ζωής μέσα στο σχολείο. Θέτει τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για το μέλλον των νέων και την προώθηση του πολιτισμού και της αειφορίας της χώρας μας. Προωθεί το δικαίωμα του κάθε παιδιού να συμμετέχει σε όλες τις δράσεις του σχολείου μας ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει.

sima2

Τα παιδιά που εντάσσονται στο σχολείο μας αντιμετωπίζονται με ισότητα, αποδοχή και από τα άλλα παιδιά και από τους εκπαιδευτικούς αφού κοινωνικοποιούνται, νιώθουν το αίσθημα της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού και της αλληλοϋποστήριξης.

Οι γονείς των παιδιών αισθάνονται όμορφα και βιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία ως μια συμμετοχική διαδικασία στην οποία παίρνουν κι αυτοί ενεργό μέρος.

Το σχολείο μας το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίας Παρασκευής και για κωφούς και βαρήκοους μαθητές βραβεύτηκε από την Aeiforum και πήρε την Σημαία του Αειφόρου Σχολείου ακριβώς γιατί υπηρετεί όλες αυτές τις αξίες που πρεσβεύει η αειφορία. Είναι ένα σχολείο που προάγει τον πολιτισμό, σέβεται το περιβάλλον και διαμορφώνει ενεργούς πολίτες ανεξάρτητα από τα προβλήματα που διαθέτουν.

sima3

1. 1ο Βραβείο σε Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Αγώνες σύγχρονου θεάτρου 2007.

Εύφημος μνεία για την ταινία μικρού μήκους "Η κραυγή του γλάρου"

kraugi tou glarou

2. 1ο Βραβείο από τη UNICEF για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα "Σχολεία υπερασπιστές παιδιών"

sxoleio uperaston paidion

 3. Πανελλήνια διάκριση (1η θέση στη δημόσια ψηφοφορία με 1320 ψήφους) για τον διαδικτυακό διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς διαδικτύου "SaferInternet.gr".

saferinternet