Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αγίας Παρασκευής

και για Κωφούς - Βαρήκοους Μαθητές


Στα πλαίσια της συνεργασίας των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας με την τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Νέας Ιωνίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Β' Αθήνας αποφάσισαν να αναδείξουν μέσω της εκδήλωσης ''ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ'' της διαθεματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα σχολεία, παράλληλα με την παροχή γενικής παιδείας, οι οποίες συμβάλλουν στην αναβάθμιση της σχολικής ζωής και στη σύνδεση της με την κοινωνική πραγματικότητα.

arxiki1.png

 

Δευτέρα , 11/06/2018 στο συνεδριακό κέντρο Δήμου Ν. Ιωνίας, συμμετείχε ομάδα του σχολείου μας στα πλαίσια των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με θέμα: ''Παράγω, καταναλώνω, ανακυκλώνω" και "Χρώματα και αρώματα- γεύομαι - θεραπεύομαι". Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κ.κ. Πιστολά Ελένη, Ζαρόκωστα Ματίνα, Χαϊκάλη Μαρία, Τετριμέλη Χριστίνα. Ακόλουθα παρατίθενται σχετικές φωτογραφίες.

pistol1

pistol2

pistol3

pistol4

Την Πέμπτη 14/06/2018 στο συνεδριακό κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας στα πλαίσια της παρουσίασης προγραμμάτων ΣΗ.ΜΑ - Α.Ε.Π, 'Σημερινός Μαθητής - Αυριανός Ενεργός Πολίτης του Κόσμου",  συμμετείχε ομάδα του σχολείου μας με θέμα: "Σημερινοί Μαθητές - Αυριανοί Πολίτες ΚΑΡΔΙΑΣ", μουσικές συνθέσεις: Δώδεκα παιδιά στους δρόμους - Ένα παιδί ταξιδεύει - Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον - Αύρα. Υπεύθυνος καθηγητής ο κ. Κολλιώτσης Παναγιώτης (Μουσικός).

koliot1

koliot2

koliot3

koliot4

Παρασκευή, 15/06/2018, στο Δημοτικό κινημετογράφο "ΑΣΤΕΡΑΣ", στα πλαίσια της παρουσίασης προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας η ομάδα του σχολείου μας συμμετείχε με θέμα: "Χρήση Νέας Τεχνολογίας - Δημιουργία Βάσης Δεδομένων σε περιβάλλον ACCESS", υπεύθυνη εκπαιδευτικός η κα. Ευαγγελία Μίτσικα.

mits1

mits2

mits3

mitsika4

Στις 20/05/2018 πραγματοποίήθηκε η γιορτή του σχολείου, της οποίας την έναρξη πραγματοποίησε η κα.Χαϊκάλη με σύντομη ομιλία της.

xaikali

Ακολουθεί φωτογραφία με τον συνάδελφο κ. Κολιώτση (μουσικό) που είχε τη μουσική επιμέλεια της χορωδίας του σχολείου.

gt1.png

Τη γιορτή του σχολείου τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής , κ. Ιωάννης Σταθόπουλος

gt2.png

Η συνάδελφος κα. Ντέσκου ενθαρύνει τους μαθητές λίγο πριν την έναρξη της γιορτής.

gt3.png

 Η κυρία Πετρίδου από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπεύθυνη περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, επίσης τίμησε τη γιορτή με την παρουσία της, ακόλουθα παρατίθενται σχετικές φωτογραφίες.

g4.png

gt5.png

gt6.png

 

Μαθητές του σχολείου βοήθησαν στην νοηματική την ώρα που οι συμμαθητές τους τραγουδούσαν στην χορωδία του σχολείου, ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες.

gt7

gt8

Οι μαθητές του τμήματος Βπ μοιράστηκαν τις γνώσεις  και την εμπειρία τους σχετικά με το μάθημα (δημιουργία βάσης δεδομένων σε περιβάλλον access 2007)της ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων, αποτυπώνοντας κομβικά σημεία του μαθήματος, ακολουθεί σχετική φωτογραφία.

gt9

Στη γιορτή προβλήθηκε σχετικό βίντεο με τους μαθητές του τμήματος β2 που συμμετείχε στο μάθημα της ζώνης δημιουργικών δραστηριοτήτων με θέμα εκμάθηση του περιβάλοντος word 2007.

gt10 

 Την γιορτή συμπλήρωναν χοροί στους οποίους συμμετείχαν μαθητές του σχολείου με τη βοήθεια του συναδέλφου (Γυμναστή) . κ. Νίκου Μαντζώρου, ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες.

gt12

gt13 

 gt17

Στα πλαίσια των περιβαλλοντικών προγραμμάτωνκαι οικολογικών σχολείων μαθητές του σχολείου παρουσίασαν κομβικά σημεία του μαθήματος και προβλήθηκαν σχετικά βίντεο, ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες.

gt14

gt15

gt16

Για να δείτε την παρουσίαση του προγράμματος "Οικολογικά Σχολεία" πατήστε ΕΔΩ.

 Η συνάδελφος κα. Ελένη Πιστολά (Γεωπόνος), έδωσε στους μαθητές του σχολείου τιμητικούς επαίνους για την επιτυχή συμμετοχή τους σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την φύση του μαθήματος, ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες.

gt18

gt19

Στη γιορτή προβλήθηκαν στιγμιότυπα (βίντεο) από την θεατρική παράσταση του "Μικρού Πρίγκηπα" και μαθητές που συμετείχαν μοιράστηκαν μαζί μας τις εντυπώσεις τους, ακόλουθα παρατίθενται σχετικές φωτογραφίες.

gt20

gt21

Σημαντική  βοήθεια προσέφερε η συνάδελφος κα. Χριστίνα Παπαευαγγέλλου (χημικός) με τη στήριξη της νοηματικής κατά τη διάρκεια της γιορτής.

gt22

Οι μαθητές που αποφοιτούν φέτος παίρνουν αναμνηστικά από τη διευθύντρια του σχολείου κα. Χαϊκάλη, στα αναμνηστικά βοήθησαν η κα. Ντέσκου και ο κ. Νίκος Ίσσαρης.

gt23

gt24

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων που αποτελεί βασικό αρωγό σε κάθε δραστηριότητα του σχολείου μας έδωσε εντυπωσιακά αναμνηστικά στους μαθητές που πρόκειται να απιοφοιτήσουν φέτος, ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες.

gt25

gt26

gt27

 

PROSKLISI TELIKI

Το σχολείο μας επισκέφτηκαν εκπρόσωποι του ΟΑΣΠ προκειμένου να πραγματοποιήσουν ενημέρωση σχετικά με την αντιμετώπιση των σεισμών.

OASP 1

OASP 2

OASP 3

OASP 4

OASP 5

OASP 6

OASP 7

OASP 8

OASP 9

OASP 10

 

Τη Δευτέρα 30/04/2018 πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας έγινε στα πλαίσια της 12ης συνάντησης μαθητικής δημιουργίας, που διοργανώθηκε από τον δήμο Αγίας Παρασκευής και την ένωση γονέων Αγίας Παρασκευής.

Τίτλος έργου: "Ο μικρός Πριγκιπας" του Antoine De Saint - Exupery.

MIKRPRIG.png

Αν και θεωρείται παιδικό βιβλίο απευθύνεται σε όλους. Στην θεατρική του απόδοση ο αφηγητής του έργου πέφτει με το αεροπλάνο του που έχει πάθει βλάβη στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί (το μικρό πρίγκιπα), γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από τον καινούριο του φίλο. Ο καινούριος του φίλος σιγά - σιγά του διηγείται την επίσκεψη του σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι αλλά και κάποιοι (ελάχιστοι) περισσότερο "ανθρώπινοι".

Ο μικρός πριγκηπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. Η ουσία του έργου περιέχεται στις ατάκες που βγαίνουν από το στόμα της αλεπούς προς τον μικρό πρίγκηπα. "On ne voit blen qu' avec le coeur. L' essentiel est invisible pour les yeux". (Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά, η ουσία είναι αόρατη στα μάτια). Η αλεπού στέλνει και άλλα μηνύματα - κλειδιά όπως: "Είσαι υπεύθυνος για πάντα, γι αυτό που έχεις ξημερώσει" και "Ο χρόνος που πέρασες με το τριαντάφυλλο σου είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό για σένα".

Οι 29 μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου και για Κωφούς και βαρηκόους Αγίας Παρασκευής μαζί με την σπουδαία βοήθεια των καθηγητών τους στα πλαίσια του μαθήματος της θεατρικής αγωγής δημιούργησαν μια παράσταση βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό και την ομαδική δουλειά. Με ευαισθησία και προσπάθεια αποδεικνύουν ποσό σημαντική είναι η τέχνη και η διαφορετικότητα. Η παράσταση γίνεται στην ελληνική νοηματική γλώσσα Ε. Ν.Γ, αλλά και με λόγο πάνω στην σκηνή για να ενσωματωθούν όλα τα παιδιά, το καθένα με τις δυνατότητες του, με στόχο να μην χάνεται από κανένα η πληροφορία που χρειάζεται για την παρακολούθηση του δρώμενου. Είναι μια εμπειρία που όταν πετυχαίνει είναι εξαιρετικά γοητευτική. Ξεδιπλώνεται μια διαφορετική επικοινωνία μέσα από την δημιουργική διαδικασία.

paid1paid2

paid3paid5

paid6paid7

 Τίμησαν με την παρουσία τους !!!

 • Το έργο προσφώνησε η κα. Αγγελική  Τζανή προισταμένη του τμήματος παιδείας και δια βίου μάθησης.
 • Μας τίμησαν με την παρουσία τους:
 • Ο Αντιδήμαρχος παιδείας Αγίας παρασκευής Γκόνης Πάνος.
 • Ο  Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Βασίλης Τραυλός.
 • Η Πρόεδρος της ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής κα. Εύη Ματιάτου - Χατζοπούλου
 • Η κα. Μ. Ξυνογαλά μέλος της ένωσης γονέων Αγίας Παρασκευής.
 • Ο πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας  κ. Χρυσανθακόπουλος Χάρης
 • Η Τέως αντιδήμαρχος παιδείας Αγίας Παρασκευής κα. Μίνα Μουχτούρη.
 • Ο κ. Νεκταρίδης αντοπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας.
 • Ο κ. Καμπούρης Ελευθέριος ταμίας του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας.
 • Άλλα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας.
 • Επίσης παρευρέθει ο κ. Χρυσόστομος Παπασπύρου Δ/ντης του Ε.Γ-Λ Κωφών και Βαρυκόων Αγίας Παρασκευής.
 • Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση φίλοι, εκπαιδευτικοί, και απόφοιτοι του σχολείου μας. 
 • Τους ευχαριστούμε όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους!!!

t1t2

t3t4

 Η συνεισφορά των συναδέλφων κατέστη σημαντική στην επιτυχία της  θεατρικής παράστασης!!!

 • Μετάφραση: Στρατή Τσίρκα
 • Προσαρμογή, Σκηνοθεσία και Διδασκαλία: Μίρκα Κρεστενίτη
 • Θεατρική Διδασκαλία στην Νοηματική Γλώσσα: Νίκος Ίσαρης, Ιφιγένεια- Χριστίνα Τσενεκλίδη, Βιβή Ντέσκου, Ανουσάκη Δήμητρα.
 • Μουσική: Μάριος Φραγκούλης (το ομώνυμο τραγούδι), Κολλιώτσης Παναγιώτης.
 • Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί:  Κωνσταντίνα Αποστόλου και μαθητές.
 • Επιμέλεια σκηνικού και κουστουμιών:  Ελένη Πιστολά και μαθητές.
 • Υπεύθυνες προγράμματος στην τάξη: Βιβή Ντέσκου, Κωνσταντίνα Αποστόλου, Ιφιγένεια- Χριστίνα Τσενεκλίδη.
 • Συνεργάτες: Γεωργία Περράκη, Γεωργία Κυβετού, Δήμητρα Δρόσου.

s1s2

s3s4

s5